ГРЕКО: Македонија спровела само шест од 19 препораки за борба против корупцијата

ГРЕКО, телото за борба против корупција на Советот на Европа, во својот најнов извештај за Македонија оценува дека “нема опиплив напредок“ во оваа област....

ПОРАДИ ШВЕРЦ НА ОРУЖЈЕ ВО АЛБАНИЈА Е ПРИВЕДЕН МАКЕДОНСКИ ДРЖАВЈАНИН

Македонски државјанин, со жителство во косовското село Димце, бил приведен од албанската полиција поради недозволена трговија со огнено оружје и муниција. Според првичните сознанија...

МИРОСЛАВ ШИПОВИЌ: ОД МОЈ АГОЛ (4) ...

Истрага, до поднесување на обвинение, може да трае три месеци. Нам обвинителниот акт ни го доставија на втори јануари 2014. година. Првиот работен ден...

МИРОСЛАВ ШИПОВИЌ: ОД МОЈ АГОЛ ( 3) ...

Претходниот ден, во Корнебург, ме качија во затворски автобус. Автобусот беше со ќелии на секои два метри од автобусот, а во секоја ќелија имаше...

ДРАГИ ЃОРЃИЕВСКИ БАРА НОВО И ФЕР СУДЕЊЕ ЗА ДА ЈА ДОКАЖЕ СВОЈАТА НЕВИНОСТ

Драги Ѓорѓиески, за две кривични дела е осуден на казна затвор во траење од седум години, но тој тврди дека е невин и за...

МИРОСЛАВ ШИПОВИЌ: ОД МОЈ АГОЛ ( 2) ...

На приемот бев третиран како и најдолен криминалец. Ми наредија да се соблечам гол. Ми наредија да клекнам и повторно да станам и така...

МИРОСЛАВ ШИПОВИЌ: ОД МОЈ АГОЛ (1) ...

До девети октомври 2013. година јас бев угледен бизнисмен, успешен локален политичар и почитуван граѓанин....Со солдино здравје. Сето тоа се распрсна како балон од...

ВМРО-ДПМНЕ – ДЕМОКРАТСКА ФРАКЦИЈА БАРА ОДГОВОРНОСТ ЗА РАЗГРАДУВАЊЕ НА ПРАВОСУДНИОТ СИСТЕМ

Фракцијата реагира на неекстрадирањето на Горан Грујовски и Никола Бошковски и бара од надлежените државни органи да стават крај на разградувањето на правосудниот систем   „Членовите...

ДИРЕКТОР И РАКОВОДИТЕЛ НА КАВАДАРЕЧКИ „КОМУНАЛЕЦ“ ОСОМНИЧЕНИ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ

Министерството за внатрешни работи, со кривична пријава, ги сомничи директорот на ЈП „Комуналец“ и раководителот на „Водовод и канализација“ за причинета штета од 3,4...

ЕКСКЛУЗИВНО: СВЕДОЦИ ТВРДАТ ДЕКА БЕЗБЕДНОСТА НА ЈАНКУЛОСКА НЕ БИЛА ДОВЕДЕНА ВО ПРАШАЊЕ

Поранешната министерка, Гордана Јалкулоска, според нашите извори, била на оддалеченост од два километри од местото каде полицијата се пресметувала со криминална група и незината...