АКТУЕЛНО

Обвинителство отвора истрага за снимките на кои се слуша гласот...

Јавното обвинителство ќе отвори предмет, односно ќе ги истражува неколкуте телефонски разговори кои во саботата беа објавени на каналот „Ју тјуб“, а за кои...

ИНТЕРВЈУА

Парите за „Рекет“ се дадени во готовина, во два наврата

Во истрагата Обвинителството ќе истражува дали целта била да се поткупат обвинители или само да се искористи влијанието на првоосомничениот врз јавен обвинител, вели...

Јанева ќе конкурира за уште еден мандат на чело на СЈО

Обвинителке, во моментов најактуелни се разговорите што ги водат политичките партии за законот за јавно обвинителство, а најспорна точка во овој закон е статусот...

СУДСКИ ПРЕДМЕТИ

КОЛУМНИ

Катица „на рати“!

Има и такви, би рекол зли јазици, кои тврдат дека и вработени во Управата за безбедност и контразузнавање со часови, денови, месеци и години...

НАЈНОВИ ВЕСТИ

Обвинителство отвора истрага за снимките на кои се слуша гласот...

Јавното обвинителство ќе отвори предмет, односно ќе ги истражува неколкуте телефонски разговори кои во саботата беа објавени на каналот „Ју тјуб“, а за кои...