Притворен битолски дилер​

383

Битолчанац е осомничен за недозволена трговија со наркотични дроги, откако полоцијата, во четвртокот, во неговиот дом пронајде и заплени поголеми количества екстази, амфетамини и марихуана.
Имено, Обвинителство го сомничи за поседување на 4.233 таблети МДМА – „екстази“, 3.473,4 грама амфетамин и 1.631,4 грама марихуана, а од нерфго се запленети и 2.500 евра и 200.000 денари.
Со отворање на истражна постапка, Обвинителството, од тамошниот суд Битола бара и определување на мерката притвор, а што било прифатено.

Спонзорирано