Претрес во фирми на Орце Камчев

831

Tри фирми денеска беа предмет на проверки, откако за две од нив се говореше дека биле искористени за да се пласираат средства за потребите на ВМРО-ДПМНЕ, во висина од 400.000 евра. Она што засега е извесно е дека предмет на проверки се фирмата „Монт“, сопственост на Орце Камчев и фирмата „Полиестердеј“ која се занимава со печатење и којашто била ангажирана од ВМРО-ДПМНЕ да им ги испечати маиците за потребите на претседателската кампања. Првеверки се вршат и во фирмата „Горфактори С.А.“, во Шпанија.
Што е предмет на проверка засега никој официјално не соопштува, но се верува дека веќе утре ќе има некои поконкретни и официјални информации кои се однесуваат на овој најнов случај во кој, повторено, непосредно е инволвиран Орце Камчев. Инаку, Орце Камчев и негова сопруга Ана треба да се појават во кривичниот суд за да сведоцат за случајот наречен „Рекет“, а во кој се обвинети Бојан Јовановски и Катица Јанева.

Спонзорирано