ЗОРАН МИЛЕСКИ – КИЧЕЕЦ ОСТАНУВА ЗАД РЕШЕТКИ

667

Осудениот Зоран Милевски Кичеец и покрај вложената жалба, нема да биде предвреме ослободен од натмошно издржување на затворската казна, Бидејќи советот кој ја разгледувал жалбата донел решение со кое се отфрла неговото барање.
„Постапувајќи по предлог на директорот на КПД Струга – Отворено одделение, за условен отпуст на З.М., правосилно осуден во предметот на овој суд со КОК бр. 131/19 во јавноста познат како ‘Рекет’, Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција, по одржана седница на 12.11.2021, донесе решение со кое предлогот се одбива. Решението во текот на денешниот ден е експедирано до странките во постапката кои имаат право на жалба во рок од 8 дена, преку овој суд до Апелациониот суд Скопје“, се вели во краткото соопштение на скопскиот кривичн суд.
Како што пренесуваат повеќе медиуми осудемниот Милевски барал да биде ослободен за да можел да е врати на своето раборно месето – магационер во угостителски локал за да можел да го издржува семејството.
Зорн Милески-Кичеец, по признание на вина, во передметот познат како „Рекет“ беше суден на затвоск казна во трање од три години. Неодмна тој беше осуден и за сообраќајна несреќа во која едно лице почина, а уште неколкумина други се здобија со повреди, но токму висината на казната што му е изречена е предмет на дискусија во јавноста.

Спонзорирано