„Траекторија“ за Груевски останува, офрлени жалбите на Јовановски и Јанакиески

    968

    Скопскиот Апелационен суд донел одлука од која може да се заклучи дека судија кој постапувал во предметот наречен „Траекторија“ не можел да донесе решение за застареност за бегалецот Никола Груевски. Истиот суд, исто така, решавал и одлучил и по жалбите на Бојан Јовановски и Миле Јанакиески. Имено, за првообвинетиот, Боки 13, е одлучено да му се продолжи мерката притвор, а Јанакиески, кој се сомничи за случајот наречен „Шпански скали“, ќе остане дома, бидејќи нему му продолжена мерката куќен притвор.

    Спонзорирано