Скопјанец, за четири дена, извршил две разбојништва во аптеки

    253

    Скопјанец на возраст од 38-годишен скопјанец за само четири дена сторил две разбојништва за кои веќе е отворена кривична истрага, а поради опасност од негово бегство Обвинителството бара судот да му изрче и меерка притвор.
    Првото разбојништво било извршено на 10. овој месец кога сега осомничениот влегол во аптека, на улица „Васил Главинов“, во Скопје, а потоа на вработената и се заканил со нож. Тој со закани по живот барал да му бидат даде парите од дневниот промет, а потоа се упатил кон касата од каде одзел 4.430 денари. Откако ги одзел паерите тој се дал во бегство. Четири дена подоцна, на ист начин, ограбил аптека на булеварот „Св. Климент Охридски“, од каде одзел 16.500 денари. Тој се обидел на вработената да и го одземе и мобилниот телефон на вработената, но таа му се спротивставила и дала отпор со туркање. Осомничениот дел од парите од дневниот промет ги извадил од металната каса на аптеката, а дел од картонска кутија во магацинскиот дел на аптеката, а потоа побегнал.

    Спонзорирано