Обвинителен предлог за криумчарење на 40 мигранти

428

За возачот на камион, кој на 26. минатѕиот месец, се обиде да прокриумчари 40 илегални мигранти, Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција му поднело обвинителен предлог.
Според истиот тој предлог сега обвинетиот, на ретходно договорено место, во близина на македонско-грчката граница, прифатил 36 мигранти од Авганистан и учште четири мигранти од Пакистан. Тој ги сместил во камион и со нив се уатил кон Куманово, движејќи се по патот од Радовиш во насока на Штип. Во непосредна близина на Неготино полициски службеници се обиделе да го запре, но сега обвинетиот го продолжил патот кон Штип. Полицијата успела да го запре кај селото Лакавица, по мшто тој бил лишен од слобода, а во камионмот којшто неколку дена претходно бил пријавен дека е украден, биле пронајдени илегалните мигранти.

Спонзорирано