Неготинчанец обвинет за затајување и лажно пријавување на разбојништво

281

Основното јавно обвинителство – Кавадарци, до судот во Неготино, поднело обвинение за жител на овој град заради сторени кривични дела затајување и лажно пријавување на кривично дело.
Сега обвинетиот, на 7 декември минатата година, за себе присвоил 75.800 денари. Овие средства му биле доверени нему, како касиер за исплата на добивки во гимнастичарски клуб „Соколи тим“, но тој парите ги задржал за себе, а следниот во полициската станица влажно пријавил дека две непознати лица извршиле разбојништво и дека му ги одзеле парите и дека му нанеле телесни повреди.​

Спонзорирано