ИСТРАГА ЗА АЛБАНСКИ ДРЖАВЈАНИН ЗА 14,8 КИЛА МАРИХУАНА

423

Струшкото Обвинителство поведе истрага за албански државјанин од кого беше запленето поголемо количество наркотична дрога, а во исто време од тамошнмиот суд е побарано изреување на мерка притвор во трање од 30 дена.
Како што информираа Обвинителствтото, при претрес на торбичка, извршен на 30. минатиот месец, во близина на магистралниот пат, во правец од Ќафасан кон Струга, кај место вика но ‘Василев дол“, кај сега осомничениот биле пронајдени 14.875,05 грама марихуана, која што тој ја држел заради натамошна продажба.

Спонзорирано