Жител на Богданци, во пијана состојба, речеси до смрт претепал пријател

    429

    Велешкото обвинителство донело наредба за поведување на кривична истрага за лице од Богданци, на возраст од 60 години, поради постоење на основано сомневање дека сторилo кривично дело обид за убиство.
    Станува збор за лице кое во петокот, во 20.30 часот, под дејство на алкохол, се обидел, со умисла, на свереп начин да убие друго лице.
    Имено, жртвата дошла во домот на сега осомничениот околу и заедно со него започнале да консумираат алкохол. Нешто по 20 часот осомничениот го удрил оштетениот со тупаница по глава, по што овој паднал на падот. Осомничениот зел дрвен стол и со него неколку пати го удрил по главата со му го загрозил животот.

    Спонзорирано