Истрага за крадец кој во саботата влезе и во водите на Вардар

  557

  Јавен обвинител од скопското Јавно обвинителство повело пстапка за жител на Скопје, на возраст од 44 години, за кривично дело тешка кражба.
  Сега осомничениот на 25. мај оваа година, како и во саботата, сторил две тешки кражби на дрзок начин, одземајќи накит од грашѓани кои се движеле по скопските улици. Имено, крадецот, откако ќе изберел потенцијална жртва тој почнувал да ја следи и тоа се додека не се увери дека во нивна близина нема други лица, а потоа тој ќе им се приближел и од вратот, на сила, им ги одземал златните ланчиња.
  Полициската истрага покажала дека во кражбата од 25. мај тој имал и придржба од засега непознато лице.
  Втората кражба се случи во саботата, околу 17.30 часот, но тој бил забележан од случајни минувачи и поради тоа се дал во бегство, а влегол и во водите на Вардар, но тој бил стигнат и совладан од страна на вработена во Министерството за внатрешни работи.

  Спонзорирано