Истрага за две лица за поседување 271 грам марихуана

    432

    Две лица се осомничени дека сториле кривично дело: неовластено производство и пуштање во промет на наркотични дроги, односно дека поседувале марихуана со тежина од 271,1 грама којашто била спакувана во повеќе полиетиленски кеси и била распоредена на повеќе места. Освен истрага за двајцата сега осомничени, а по барање на јавен обвинител, судија на претходна постапка на еден од осомничените му изрекол мерка притвор, а на другиот му изрекол мерка куќен притвор.
    Како и многу пати преходно и во овој предмет обвинителството не соопштува ниту иницијали на лицата за кои поведува постапка, така што останува да им се верува дека осомнчените навистина постојат.

    Спонзорирано