Еден месец притвор за лицето кое се обиде да одземе „Ајфон 6“

    515

    Скопското основно јавно обвинителство издало наредба за отпочнување кривична истражна за едно лице за кое се верува дека сторило кривично дело-разбојништво.
    Сега осомничениот, на 16. минатиот месец, околу 22. часот, на булеварот „Крсте Петков Мисирков“ со употреба на сила се обидел да одземе мобилен телефон ( „Ајфон С-6“), проценет на 40.000 денари. Осоминчениот, кој според Обвинителството треба да остане анинимен, и се приближил на жртвата, а потоа започна да ја удира со тупаници по главата и телото, притоа обидувајќи се да и го одземе мобилниот телефон којшто таа го држела в рака. Откако жртвата дала отпор, сторителот ја турнал на земја и продолжил со удирање, влечејќи ја притоа за чантата. Сепак, поради жестокиот отпор на оштетената, како и поради нејзиното силно довикување за помош, насилникот се откажал од намерата и побегнал.
    Јавниот обвинител, до Судија на претходна постапка, доставил предлог за определување на мерка притвор во траење од 30 дена, а што било прифатено.

    Спонзорирано