Се бара парична казна за гостиварецот кој не се придржувал до здравствените прописи

    400

    Основното јавно обвинителство во Гостивар до тамошниот суд поднесе предлог за издавање казнен налог за управител на угостителски објект заради непостапување според здравствени прописи за време на епидемија.
    Обвинетиот, во понеделникот, послужувал храна на гостин, седнат на маса во внатрешноста на неговиот локал, притоа не постапувајќи според писмената наредба на Министерството за здравство со која се определуваат мерки за спречување или сузбивање на пандемијата на опасна заразна болест COVID 19.​

    Спонзорирано