Обвинение за непочитување на здравствените прописи во хотел во Маврово

346

Гостиварското основно јавно обвинителство поднело обвинителен предлог за едно правно и едно физичко лице за кривично дело: непостапување според здравствените прописи.
Сега обвинетиот, како одговорно лице во правното лице – хотел во Маврово, на 6. минатиот месец, спротивно на тогаш важечките прописи и упатства со кои беа определени мерки за спречување и сузбивање на заразна болест, дозволил присуство на гости во угостителскиот објект.​

Спонзорирано