„Jавното обвинителство како институција не функционираше, беше во спрега со власта. Резултат на отворањето на СЈО беше токму неработењето на редовното Јавно обвинителство, вели во интервју за ТВ 24 поранешниот судија и јавен обвинител, а сега адвокат, Александар Наков.

Тој говори за мотивите за неговите аплицирања за јавен обвинител на Република Македонија, за состојбите во судството, во обвинителството и во советите на овие две институции.

Спонзорирано