Software solutions

ПАРИТЕ ВО ШИШЕ, А ГРУЈО ВО ФУСТАН!

Серијата „дружби“ со братската ни Унгарија започна во 2010 година, со Срѓан Керим и неговите 750.000 евра во шише, а продолжи со унгарски безимени...

(РАС)ПАДОТ НА ЕДНА „ИМПЕРИЈА“

Фирмите кои се дел од империјата на семејството Камчеви, односно на нивната холдинг комапнија се занимаваат и со здравство и со банкарство и со...

ЈАНУШЕВ ЈАВУВА, АМА НЕ ПРИЈАВУВА „ПОТКУП“

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев, не пријавува дека некој, наводно, нудел милионски суми за поткуп, но за тоа обвинува од партиска говорница со...

СУДИИ, ЃОНОВИ, ОЦЕНКИ И ОСТАВКИ

Судиите, чии имиња се најдоа во извештајот на СЈО и после поминати три дена не размислуваат да си поднесат оставки   Тие зборуваат за оценување на...

ТРЕТА МАЈКА ИЛИ ТРИ ПАТИ САМО ГОСПОД ПОМАГА!

Можеме ли веќе од утре да очекуваме и трет, после двата неуспешни обида на Гордана Јанкулоска да се издејствува изземање на судијката Добрила Кацарска   Љубиша...

ПОЕЗИЈА ВО ПРОЗА И СУДСКА АРИЈА

Љубиша Станковиќ Адвокат си седи помеѓу двајца мускулести и тетовирани и јавно прашува кој и каде гледа насилни лица, оти тој околу себе гледа само...

СУДИЈКАТА ЛОРЕТА ЃОРЃИЕВА ГО БАРА „ИНФОМАКС“ ЗА ДА ИМ ВРАЧИ ИСПРАВКА

Од „Инфомакс“ се бара извинување или демант за напишаното, но клеветничкиот и непотпишаниот текст веќе го нема на сајтот   Судијката Лорета Ѓорѓиева, од струмичкиот Осоновен...

ЗА ЏИПОВИТЕ И СПИНОВИТЕ

Разрешувањето на директорот на Бирото за јавна безбедност, Лазе Велковски, беше главна вест во неделава што изминува, откако на негова адреса беа испорачани еден...

СИНДИКАЛНИ (НЕ)СПОРТСКИ ИГРИ!

Синдикална органицација која грчевито се бореше за опстанок на поранешното раководство на ССМ и која го бојкотираше штрајкот на судовите, бара место во Советот...

СУСПЕНДИРАНИ ПРЕСУДИ, ПЕНЗИОНИРАНИ СУДИИ

Се чини дека е дојдено време кога наместо да се бара одговорност за одлуките што тие ги изрекле, судиите заминуваат во заслужена пензија   Љубиша Станковиќ Поводот...