СЛУЧАЈ „ТРИСТА“: СЈО БАРА НАДОМЕСТ НА ШТЕТА ОД 500.000 ЕВРА

0
554

Поранешниот помошник министер, Ѓоко Поповски, обвинет во предметот наречен „Триста“, се изјани како невин и кажа дека очекува ослободителна пресуда, но затоа, пак, СЈО цени дени дека Министерството за внатрешни работи, со набавката на возилата е оштетено за 27 милиони денари.
Поповски се товари дека, меѓу 2008 ни 2012 година, извршил набавка на 300 возила за МВР, но дека не ги испочитувал одредбиѕте од Закоинот за јавни набавки и со тоа го оштетил буџетот за безмалку половина милион евра.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here