ФОТО ВЕСТ: СРЃАН КЕРИМ НА СУД!

0
2319

Срѓан Керим, кога поднесува тужби за клевета или навреда си доаѓа на суд, но кога тој се јавува како тужен го нема, а неговите објаснувања се дека или не информиран или не бил повикан.
Тој, на пример, не знаеше дека за него е отворена предистрага за повеќе кривични дела, а по подненеа кривична пријава од новинарите кои работеа во сега веќе уништените печатени медимуи, дека СЈО истражува случаи на корупција или криминал во „Медиа Принт Македонија“, но и тоа дека во граѓанскиот суд се отвора стечај за споменатата компанија.
За да не остане неинформиран ние го извесуваме дека во скопскиот кривичен суд, поточно во Одделот за прекшоци се води судска постапка каде тој се јавува и како физичко лице, но и како одговорен во правното лице.
Станува збор за предмет кој се случил во април минатата година, односно во време кога тој финишираше со гаснење на дневните весници иако не се појавуваше на своето работно место.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here