"http://pravosudstvo.mk/wp-content/uploads/2018/06/Retap-05-Light-Blue.jpg" alt="" width="300" height="75" />

Сите 21 обвинет, како и нивните бранители се вратија во големата судница на старата зграда на кривичниот суд за да ја слушнат одлуката по нивното барање за изземање на судечкиот совет.
Барањето за изземање во предметот наречен „Транспортер“, а во кој како првообвинет се јавува поранешниот битолски градоначалнмик Владимир Талевски, е само продолжение на она што се случува во изминативе неколку дена кога адвокатите бараа изземање и за случаите „Тенк“ и „Тврдина“.
Инаку предметот „Транспортер“ се однесува на злоупотребите кои што ги правел Талески со ангажирањето на превоз на ученици, а за што биле потрошени 360.000 евра.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here