"http://pravosudstvo.mk/wp-content/uploads/2018/06/Retap-05-Light-Blue.jpg" alt="" width="300" height="75" />

Судењето за случајот наречен „Тенк“, односно за набавката на „мерцесдесот“ од 600.000 евра, а за потребите на никола Груевски, е прекинат на еден час, бидејќи одбраната на обинетиот побара изземање на судечкиот совет.
Имено, адвиокатот Димитар Дангов, цени дека треба да се провери кој се судии се јавуваат во таканречените „бомби“, а за што говореше Специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева.
Се верува дека мали се шансите барањето на одбраната на Никола Груевски, Гордана Јанкулоска и на Ѓоко Поповски да добие „зелено светло“, но останува констатацијата дека случајот„Тенк“ може да биде прв кој ќе заврши со пресуда.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here