"http://pravosudstvo.mk/wp-content/uploads/2018/06/Retap-05-Light-Blue.jpg" alt="" width="300" height="75" />

Основното јавно обвинителство во Куманово побара Бобан Илиќ да биде задржан во притвор се до правосилноста на пресудата. Имено, Јавен обвинител, до Основниот суд во Куманово доставил предлог за определување мерка притвор за обвинетиот Бобан Илиќ, кој со првостепената пресуда, за сторено кривичното дело: тешки дела против безбедноста на луѓето и имотот во сообраќајот, беше осуден на казна затвот во траење од шест години.
Барањето притвор, според Обвинителот, а заради обезбедување на присуство на осудениот.
Кривичниот совет на Основниот суд во Куманово го прифати предлогот и определи мерка притвор.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here