УШТЕ ТРИ НОВИ ОСТАВКИ ВО АНТИКОРУПЦИСКА КОМИСИЈА

0
431

Уште три нови оставки паднаа во Антикорупциска комисија.Жаклина Дамчевска, Сејди Халили и Фадие Алиу денес ги доставиле своите оставки до Собранието.Претходно,истото го сторија и претседателот Игор Тантуровски,како  и поранешниот претседател Горан Миленков оставки да си поднесат преостанатите двајца членови на оваа комисија.Преостанатите двајца членови-Сузана Таскова Аџикотарова и Најдо Спасевски се уште размислуваат.

Оставките следуваат по серијата написи на медиумите за лажираните сметки за патни трошоци и изнајмување на станови по нереални цели, кои ги откри, внатрешната ревизија спроведена од УЈП. Но тие се правдаат дека оставките ги поднесуваат од здравствени причини.

Владиниот портпарол денеска немаше одговор на новинарските прашања што ќе се случува понатаму со ова тело.Опозиционата ВМРО-ДПМНЕ денес побара изборот на нови членови да се врши со двотретинско мнозинство.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here